voeten sport

Sporten en voetverzorging
Steeds meer mensen sporten. Daarom is een goede conditie van de voeten van groot belang. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten door een samenspel van botten, spieren en zenuwen.

Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoenen draagt. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen. De gevolgen van slecht passende sportschoenen kunnen o.a. zijn:
• ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels
• kloofvorming aan de hielen
• overmatig transpireren blaren.

Als sportpedicure zorg ik voor de verzorging van gezonde of problematische nagels. Verwijdert eveneens overtollig eelt, likdoorns en behandelt de ontstane kloven en geeft adviezen over schoenkeuze en de persoonlijke verzorging van uw voeten.

Voorkom blaren
Vooral in het begin van het seizoen treden blaren op, wanneer de huid enige tijd niet aan druk of wrijving was blootgesteld. Neem daarom vooral in deze periode beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden af tijdens training en wedstrijden met bijvoorbeeld tape. De schoen wrijft dan tegen de tape in plaats van de huid. Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed aansluiten. Sommige sporters smeren hun schoenen aan de binnenkant in met vaseline en dragen geen sokken. Als u snel last heeft van blaren probeer dan beter passend schoeisel te vinden en smeer de plaatsen waar nog blaren dreigen te ontstaan in met vaseline.

Advies
Voetzorg Panningen kan in ieder geval de voeten in goede conditie houden, mogelijke problemen voorkomen of tijdig signaleren en adviseren over de aanschaf van de juiste sportschoenen.